Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi

Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi

Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi :Ülkeleri ayakta tutacak ve daha iyi ilerlemesini sağlayacak alanlardan bir tanesi de tarımdır. Tarımda..

Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi

Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi

 Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi

Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi

Azerbaycan Tarım Serüveni

Azerbaycan, Avrasya’nın Kafkasya bölgesinde, kuzey ve kuzeydoğuda İran, doğuda Gürcistan, güneyde Türkiye ve batıda Irak ve İran ile komşu olan bir ülkedir. Hazar Denizi ülkenin doğusunda yer alır. Tarihsel olarak Azerbaycan, Sovyetler Birliği’nin bir parçası olarak kurulmadan önce Persler, Yunanlılar, Romalılar, Araplar ve Ruslar tarafından yönetildi. 1918’de 12 milyondan fazla askerin öldüğü üç yıllık çatışmanın ardından Azerbaycan, Sovyetler Birliği içinde bir cumhuriyet oldu. Hükümet, yoksulluğu azaltmak ve tarımsal verimliliği artırmak amacıyla sanayileşmeyi ve modernleşmeyi teşvik etti. 1980’lerin sonlarında, şiddetli bir devrim yüzlerce vatandaşın ölümüyle sonuçlandı. Daha sonra 1991 yılında Azerbaycan bağımsız bir cumhuriyet oldu.

Tarihsel olarak Azerbaycan, Sovyetler Birliği’nin bir parçası olmadan önce İranlılar, Yunanlılar, Romalılar, Araplar ve Ruslar tarafından yönetildi. Bununla birlikte, Sovyetler Birliği cumhuriyeti olarak erken tarihi boyunca, Azerbaycan ekonomisi yetersiz liderlik ve ekonomik kötü yönetimden muzdaripti. Bu gerçeğe rağmen – Azerbaycan’ın sert iklimi ve coğrafyasının yanı sıra – hükümet tarımsal kalkınmaya yatırım yaptı. Bunu yaparak Azerbaycan, mücadele eden ekonomisini ve gıda üretimini artırmayı umuyor.

Azerbaycan’ın coğrafyası ülkenin bazı bölgelerinde tarımı zorlaştırıyor. Hazar Denizi, Azerbaycan’ı kuzeyde İran’dan ve doğuda Türkmenistan’dan ayırır. Bazı göller ayrıca Azerbaycan’ı Gürcistan’dan doğuya doğru ayırır. Azerbaycan’ı çevreleyen dağlar da ekinlerin büyümesini zorlaştırıyor. Ancak, son yıllarda kalkınma çabalarını engelleyen bu zorluklara rağmen, Azerbaycan birçok çeşit tarım ürünü üretmektedir. Yüksek kaliteli gıdalar üretmelerini sağlayan bol doğal kaynaklara sahipler.”

Tarım, Azerbaycan’ın gıda arzının çoğunu üretir. Doğal gaz gibi endüstriler Azerbaycan’ın tarım sektörünün gelişmesine yardımcı olur. Ayrıca, büyük su kütleleri yakındaki çiftçiler için ulaşımı kolaylaştırır. Bakü (başkent) Gıda üretiminin artmasına neden olan bu avantajlara rağmen, Azerbaycanlı çiftçiler dağlık arazileri nedeniyle hala zorlu koşullarla karşı karşıya kalıyorlar.Ayrıca rüzgar ve yağmurdan kaynaklanan erozyon nedeniyle düşük toprak kalitesi ile mücadele ediyorlar.Bu zorluklara rağmen çiftçiler, kendilerini zanaatlarına adamış durumdalar ve tarım söz konusu olduğunda yöntemlerini sürekli geliştiriyorlar.

Azerbaycan, tarım endüstrisini destekleyen birçok doğal kaynağa sahiptir.Bunlar arasında doğal gaz, petrol, mermer, altın ve gümüş bulunmaktadır.Bakü yakınlarındaki mermer ocakları büyük miktarlarda üretim yapmaktadır. dünya çapında inşaat projelerinde kullanılan yüksek kaliteli taş miktarları.Altın, yüksek kaliteli üretim yapan Gubljca yakınlarında bulunur. dünya çapında karaborsada iyi satan ality metal. Gubljca’daki gümüş yatakları, hem sanayide hem de tarımda kullanılan büyük miktarda gümüşü sağlıyor. Her şeyden önce Azerbaycan, Avrupa’nın en büyük petrol sahalarından biri (Hazar Denizi) üzerinde yer almaktadır.

Son on yıllarda kalkınmayı engelleyen bu gibi zorlu koşullara rağmen, Azerbaycanlı çiftçiler kendilerini zanaatlarına adamışlardır. Tarım söz konusu olduğunda yöntemleri sürekli olarak geliştiriyorlar ve ülkelerinin gıda arzının çoğundan sorumlular. Diğer birçok doğal kaynak da sanayilerini güçlendirdiği için, Azerbaycan’daki çiftçiler için gelecekteki gelişme umut verici görünüyor!

Azerbaycan Üniversiteleri Kayıt Tarihleri;

Kayıtlar Mayıs ayından Ağustos ayının 15’ine kadar alınmaktadır.
Erken Kayıt Avantajları;
Bize başvurup erken kayıt yaptırdığınız takdirde eğitiminize zamanında başlarsınız ve kontenjan sıkıntısı çekmezsiniz. Bu hususta her üniversitenin prosedürleri farklılık göstermektedir. Bazı üniversiteler Aralık ayının başında ek kontenjan dahilinde öğrenci kabul etmektedir. Ayrıca bazı okullar da Şubat ayında ikinci dönem kayıtları almaktadır. Bu konuda ön bilgi çok önemlidir. Detaylar için Eurostar Yurtdışı Eğitim Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.
Puanla
[OY: 2 Ortalama: 5]
Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!