Azerbaycan Güzel Sanatlar Fakültesi

Azerbaycan Güzel Sanatlar Fakültesi

Azerbaycan Güzel Sanatlar Fakültesi :Yeteneği bulunan öğrenciler bu yeteneklerini kullanmak ve bunun üzerine eğitim almak isteyebilir...

Azerbaycan Güzel Sanatlar Fakültesi

Azerbaycan Güzel Sanatlar Fakültesi

Azerbaycan Güzel Sanatlar Fakültesi

Azerbaycan Güzel Sanatlar Fakültesi

Bölümleri

Edebiyat (4 Yıllık) (SOZ2) (Senaryo Yazarı)
Edebiyat (4 Yıllık) (SOZ2) (Senaryo Yazarı)(Burslu)
Sanat Tarihi Ve Teorisi (4 Yıllık) (SOZ2)
Ressamlık Fakültesi
Sahne Sanatları Fakültesi

Öğrenim Ücreti
Bu üniversitede eğitim ücretli olup, 2009–2010 eğitim-öğretim yılında 1 500 ABD Dolarıdır. Eğitim ücreti iki taksitte ödenebilecektir.

Hazırlık Programı
Öğretim dili Azericedir. Üniversite bünyesinde hazırlık eğitimi verilmektedir.

Hazırlık sınıfı eğitim ücreti 600 ABD Dolarıdır. Hazırlık eğitim ücreti iki taksitte ödenebilecektir.
Üniversitede yurt imkânı yoktur.

Azerbaycan Üniversiteleri Kayıt Tarihleri;

Kayıtlar Mayıs ayından Ağustos ayının 15’ine kadar alınmaktadır.
Erken Kayıt Avantajları;
Bize başvurup erken kayıt yaptırdığınız takdirde eğitiminize zamanında başlarsınız ve kontenjan sıkıntısı çekmezsiniz. Bu hususta her üniversitenin prosedürleri farklılık göstermektedir. Bazı üniversiteler Aralık ayının başında ek kontenjan dahilinde öğrenci kabul etmektedir. Ayrıca bazı okullar da Şubat ayında ikinci dönem kayıtları almaktadır. Bu konuda ön bilgi çok önemlidir. Detaylar için Eurostar Yurtdışı Eğitim Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.

Azerbaycan Güzel Sanatlar Fakültesi

Azerbaycan Güzel Sanatlar Fakültesi, ülkenin en eski ve en prestijli sanat akademilerinden biridir. 1864 yılında Azerbaycan Üniversitesi bünyesinde ek bir fakülte olarak kurulmuş ve o zamandan beri ayrı bir üniversite haline gelmiştir. Birçok önde gelen sanatçı ve mimar okulda eğitim aldı ve birçok mezun ulusal sanat eserleri yaratmaya devam ediyor. Okul özellikle seramik ve resim programları ile ünlüdür.

Fakülte 1864 yılında kurulmuş ve birçok önde gelen sanatçı ve mimar yetiştirmiştir. Kurucuların çoğu, fakülteyi kurmadan önce mimarlık eğitimi almış okuldaki öğrencilerdi. İlk sanat profesörü o yıl atandı; Adı Emin Hanzumian’dı ve kendisi de ünlü bir ressamdı. 77 yaşında vefatına kadar okulda öğretmenlik yaptı. Öğrenciler resim, modelleme, grafik, heykel, tasarım ve fotoğraf gibi çeşitli programlar arasından seçim yapıyorlar. Aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli sanatsal seçenekler var.

Resim, Güzel Sanatlar Fakültesi’nde her zaman en popüler programlardan biri olmuştur. Birçok öğrenci, ortaokula kaydolduklarında resim yapmayı öğrendikleri için bu programı kolay buluyor. Sanat dersleri, yaratıcı sanatsal yetenekleri şekillendirmek için diğer sanatçıların eserlerinden ilham almaya odaklanır. Öğrenciler ayrıca, duvar resimleri çizerek veya restoranlar veya ofisler için iç tasarım şemaları oluşturarak sanatsal yeteneklerini gerçek yaşam durumlarına nasıl uygulayacaklarını öğrenirler. Bu programın en dikkate değer mezunlarından bazıları şunlardır: Malin Cəlil, Elvin Abdullayev, Ruhul Rüstemoğlu, Kemal Qaribov, Faiq Mədrüssoylu ve Leyla Rüstemoğlu.

Seramik bölümü de resim programı kadar ünlüdür. Bugün Azerbaycan civarındaki müzelerde kullanılan birçok fantastik seramik eser üretmiştir. Öğrenciler burada sadece değerli sanatsal eğitim almakla kalmaz, aynı zamanda kilin insanların kullanabileceği somut nesnelere nasıl şekil vereceklerini de öğrenebilirler. Birkaç mezun, kendi alanlarında prestijli uluslararası seramik ödülleri kazanmaya devam etti. Bu programın ünlü mezunlarından bazıları şunlardır: Tofik Anlayev (mezun), Asadullay Hüseynov (mezun), Arzu Surma (mezun) ve Güldiz Tevşiyeva (yüksek lisans).

Fakülte, dünyanın en tanınmış sanat okullarından biridir. Azerbaycan, birçok yetenekli sanatçı ve mimara sanat öğretme geleneğinden dolayı. Birkaç mezun, Nobel Sanat Ödülü veya İngiliz Sanatçılığı için Turner Ödülü gibi önde gelen sanat ödüllerini kazanmaya devam ediyor. Seramik bölümü, bugün Azerbaycan’daki müzelerde ve mutfaklarda kullanılan yüksek kaliteli seramik parçaları üretmesiyle özellikle mezunlar arasında ünlüdür.

Puanla
[OY: 1 Ortalama: 5]
Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!